ÁSZF - BRONZSZOBOR.HU

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK
 
Általános Szerződési és Felhasználási feltételek
 
Kérjük, amennyiben vásárlója, illetve aktív felhasználója kíván lenni webáruházunknak, figyelmesen olvassa el az Általános Szerződési  Feltételeinket és kizárólag abban az esetben vegye igénybe szolgáltatásainkat, amennyiben minden pontjával egyetért, és kötelező érvényűnek tekinti magára nézve. Jelen dokumentum nem kerül iktatásra, kizárólag elektronikus formában kerül megkötésre, későbbiekben nem kereshető vissza, magatartási kódexre nem utal. A webshop működésével, megrendelési, és szállítási folyamatával kapcsolatosan felmerülő kérdések esetén a megadott elérhetőségeinken rendelkezésére állunk!
 
A szerződés lényeges tulajdonságai az alábbiak szerint határozhatóak meg:
 

    Üzemeltetői adatok ismertetése
    Megvásárolható termékek, szolgáltatások körének bemutatása
    A kínált termékek kategória besorolása
    Rendelési információk ismertetése
    A megrendelések feldolgozásával kapcsolatos információk
    Rendelés lépéseinek bemutatása
    A megrendelt termék / házhoz szállítás díjának fizetésének ismertetése
    Házhoz szállítással kapcsolatos információk, tudnivalók bemutatása
    Házhoz szállítás díjszabásáról szóló tájékoztató ismertetése
    Felhívás a csomagok átvételével kapcsolatosan
    Jótállási, garanciális információk, tudnivalók
    Az elállási jog ismertetése
    Elállási jog gyakorlásának menetéről szóló tájékoztató
    Adatkezelési információk

 
Üzemeltetői adatok
 
Cégnév: HTD Media Group kft.
Székhely: 6326 Harta, Gallé Tibor utca 13.
Adószám: 23391585-2-43
Cégjegyzék szám: 03-09-125808
Kibocsájtó cégbíróság, okmányiroda: Kecskeméti Bíróság mint Cégbíróság
Szerződés nyelve: Magyar
Elektronikus elérhetőség: htdmediagroup2000@gmail.com
Telefonos elérhetőség: +4915777022264
Megvásárolható termékek, szolgáltatások köre
 
A megjelenített termékek házhoz szállítással rendelhetők meg.
 
A kínált termékek az alábbiak szerint kategorizálhatóak:
 
ajándéktárgyak
 
A termékekre vonatkozóan megjelenített árak tartalmazzák a törvényben előírt áfát, azonban nem tartalmazzák a házhoz szállítás díját.
 
Külön csomagolási költség nem kerül felszámításra!
 
Rendelési információk
 
A vásárlás regisztráció nélkül is lehetséges, amennyiben szeretné legközelebbi vásárlás alkalmával mindössze a kosár tartalmát összeállítani, praktikus lehet a regisztráció elvégzése.
 
A megrendelések feldolgozása
 
A megrendelések feldolgozása minden reggel 8 óráig történik.
 
A megrendelés  feldolgozásaként megjelölt időpontokon kívül is van lehetőség  a megrendelés leadására, amennyiben az a munkaidő lejárta után történik, az azt követő napon kerül feldolgozásra.
 
Ügyfélszolgálatunk minden esetben e-mailen visszaigazolja, hogy mikor tudja teljesíteni a megrendelését.
 
A termékek adatlapján megjelenített képek eltérhetnek a valóságostól, bizonyos esetekben illusztrációként szerepelnek. Cégünk nem vállal felelősséget az esetleges technikai ismertetők a beszállító, vagy rajta kívül álló okok miatt történő előzetes bejelentés nélküli változása miatt.
 
Fenntartjuk a jogot a már visszaigazolt megrendelések visszautasítására részben, vagy teljes egészben. Részben történő teljesítés kizárólag a megrendelővel történő egyeztetést követően kerülhet sor! A termék vételárának előre történő kiegyenlítése esetén visszautalásra kerül az összeg küldőjének részére.
 
Rendelés menete
 
1. A megvásárolni kívánt terméket helyezze a kosárba. Ezt a bevásárlókocsi ikonra történő kattintással teheti meg.
2. Ha nem szeretne további terméket vásárolni, ellenőrizze a megvásárolni kívánt termék darabszámát. Az "törlés" gombra kattintva törölheti a kosár tartalmát. Mennyiség megadását követően automatikusan frissül a kosár tartalma.
3. Szállítási/fizetési mód kiválasztása. Előre fizetés esetén a megrendelés összegének számlánkra történő megérkezése után kerül sor az áru feladása.
4. Megrendelés
5. Szállítási / Számlázási illetve a belépési adatok megadása
6. Az adatok megadását követően a "Megrendelés" gombra kattintva tudja elküldeni megrendelését, előtte azonban még egyszer ellenőrizheti a megadott adatokat, illetve megjegyzést is küldhet a megrendelésével. Amennyiben sms-ben kér értesítést az áru megérkezésének pontos időpontjáról, kérjük, itt jelezze! Köszönjük!
7. A megrendelés elküldését követően e-mailben automatikus visszaigazolást kap.
8. Megrendelésének logisztikai partnerünknek történt átadásásáról értesítjük Önt e-mailben.
 
Fontos, hogy ügyeljen az adatok pontosságára, hiszen a megadott adatok alapján kerül sor számlázára, illetve szállításra a termék. Kérjük, hogy a kézbesítés megkönnyítése érdekében adja meg telefonszámát is.
 
A megrendelt termék / házhoz szállítás díjának fizetésének módja
 
Az utánvéttel megrendelt terméket a csomag átvételekor kell a futárnak kifizetni. Az utánvét díja 490 Ft. A fizetendő végösszeg a megrendelés összesítője és visszaigazoló levél alapján minden költséget tartalmaz. A számla e-mail-en keresztül kerül kiküldésre. Kérjük a csomagot kézbesítéskor a futár előtt szíveskedjék megvizsgálni, és esetlegesen a termékeken észlelelt sérülés esetén kérje jegyzőkönyv felvételét és ne vegye át a csomagot.
 
Előre fizetés esetén a megrendelés összegének számlánkra történő megérkezése után kerül sor az áru feladása.
 
Házhoz szállítás, információk
 
A csomagok kézbesítése munkanapokon történik 8-17 óra közötti időszakban. Amennyiben ebben időszakban nem tartózkodik otthon, szállítási címként célszerű (amennyiben van rá lehetősége) munkahelyi címet megadni. A futárszolgálat kétszeri kézbesítést kísérel meg, az át nem vett csomagok szállítási költségét a megrendelőre terheljük!
 
Amennyiben a csomag kiszállítását konkrét időpontban szeretné, ezt egyéni feltételekkel a futárszolgálat teljesíteni képes. Kérjük, jelezze ezen igényét a megrendelés megjegyzés rovatában.
 
Házhoz szállítás díjszabása
 
Mindenkori díjtételeinket a Szállítási díjak menüben találja. Szállítási díjat átválljuk a Szállítási díjak menüben ismertetett megrendelési összeg felett. A szállítási díjon felül csomagolási díjat nem számolunk fel!
 
Szállítási díjaink Magyarország egész területére vonatkoznak. Utánvétes megrendelés esetén 490 Ft utánvételi díjat számolunk fel.
 
Felhívás a csomagok átvételével kapcsolatosan
 
Kizárólag abban az esetben rendelje meg a kívánt termékeket, amennyiben a csomag átvételekor ki tudja fizetni annak díját a futárnak! Át nem vett, visszaküldött csomagok esetén a visszaszállítás díját a megrendelőre terheljük, újra küldését kizárólag a csomag ellenértékének előre történő átutalása esetén áll módunkban ismételten elindítani!
 
Elállás joga
 
A távollevők között kötött szerződésekről szóló, 17/1999. (II.5.) kormányrendelet szabályozása értelmében a fogyasztó a megrendelt termék kézhez vételétől számított 8 munkanapon belül indoklás nélkül elállhat a szerződéstől, visszaküldheti a megrendelt terméket.

Jelen tájékoztató hiányában jogosult a fogyasztó három hónap elteltéig gyakorolni az elállási jogát.

Az elállási jog gyakorlása esetén a fogyasztót a termék visszajuttatásának költségén kívül más költség nem terheli, a vállalkozás azonban követelheti a nem rendeltetésszerű használatból adódó anyagi kár megtérítését.
 
A következő esetben nem illeti meg a fogyasztót az elállás joga:
 

    A fogysztó nem élhet az elállás jogával az átvétel után megsérült termék esetén.

Amennyiben a termékről felbontás után a futár jelenlétében derül ki, hogy bizonyítottan sérült, és a sérülés az áru átvételét megelőzően keletkezett, a termékre 8 napos cserelehetőséget biztosítunk. Ebben az esetben a sérülést a futár által felvett jegyzőkönyvvel igazolhatja.
 
Elállásra vonatkozó igényét e-mailben vagy telefonon kell bejelentenie. A terméket postán, vagy futárszolgálattal küldheti vissza. Az áru megérkezését követő 5 munkanapon belül utaljuk vissza az összeget a megrendelő által megadott bankszámlaszámra. (egyeztetés alapján postai úton történő visszajuttatás is lehetséges!)
 
A visszatérítés nem vonatkozik a kiszállítási költségekre, valamint a termékek visszajuttatásának költségeire, melyeket a megrendelőnek kell viselnie, valamint abban az esetben, ha a kiszállítás ingyenesen történt, a megrendelőnek meg kell térítenie a termék súlya alapján kalkulált kiszállítás költségét is, amit kedvezményként a www.bronzszobor.hu elengedett a házhozszállításkor.
 
Abban az esetben, ha a terméket a vevő használatba vette, a www.bronzszobor.hu nem vállalja a termék visszavásárlását, ezért azt visszajuttatja a vásárlónak, a vevő költségére.
 
Amennyiben megrendelését a termék kiszállítása előtt, vagy azt követően 8 napon belül lemondja, és interneten keresztül fizetett bankkártyával vagy előreutalt, akkor a banki tranzakciós költséggel csökkentve utaljuk vissza a bankszámlájára az áru ellenértékét.
 
Kivonat a 17/1999. (II. 5.) Korm. rendelet a távollevők között kötött szerződésekről szóló törvényből:
 
4. § (1) A fogyasztó a szerződéstől nyolc munkanapon belül indokolás nélkül elállhat. (2) A fogyasztó az (1) bekezdés szerinti elállási jogát a) termék értékesítésére irányuló szerződés esetében a termék
kézhezvételének napjától, ha eddig az időpontig nem kapta meg a 3. § szerinti írásbeli megerősítést, ennek kézhezvételétől számított nyolc munkanap elteltéig, legfeljebb azonban a termék kézhezvételének napjától számított három hónap elteltéig, b) szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetében a szerződéskötés napjától, ha eddig az időpontig nem kapta meg a
3. § szerinti írásbeli megerősítést, ennek kézhezvételétől számított nyolc munkanap elteltéig, legfeljebb azonban a szerződéskötés napjától számított három hónap elteltéig gyakorolhatja. (3) Ha a 3. § szerinti írásbeli megerősítés kézhezvételére - a (2) bekezdés a) pontja szerinti esetben - a
termék kézhezvételének napjától, illetve - a (2) bekezdés b) pontja szerinti esetben - a szerződéskötés napjától számított három hónapon belül kerül sor, ettől az időponttól számított nyolc munkanap elteltéig a fogyasztó akkor is elállhat, ha a termék kézhezvételétől, illetve a szerződéskötés napjától számított három hónapból kevesebb mint nyolc munkanap van hátra. (4) Írásban történő elállás esetén azt határidőben érvényesítettnek kell tekinteni, ha a fogyasztó nyilatkozatát a határidő lejárta előtt elküldi. (5) A vállalkozás köteles a fogyasztó által kifizetett összeget haladéktalanul, de legkésőbb az elállást követő harminc napon belül visszatéríteni. (6) A fogyasztó viseli az
elállási jog gyakorlása miatt a termék visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségeket. A fogyasztót ezenfelül egyéb költség nem terheli. A vállalkozás azonban követelheti a termék nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megtérítését. 5. § A felek eltérő megállapodása
hiányában a fogyasztó nem gyakorolhatja a 4. § szerinti elállási jogot: a) szolgáltatás nyújtására vonatkozó szerződés esetében, ha az elállási határidő lejárta előtt a vállalkozás a teljesítést a fogyasztó beleegyezésével megkezdte; b) olyan termék értékesítése, illetve szolgáltatás nyújtása esetében, amelynek ára, illetve díja a pénzpiac értékesítő által nem irányítható ingadozásától
függ; c) olyan termék értékesítése esetében, amely a fogyasztó személyéhez kötött, illetve amelyet a fogyasztó utasításai alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy amely természeténél fogva nem szolgáltatható vissza vagy gyorsan romlandó; d) hang-, illetve képfelvétel, valamint számítógépi szoftver példányára vonatkozó szerződés esetében, ha a csomagolást a fogyasztó felbontotta; e) hírlap, folyóirat és időszaki lap értékesítésére vonatkozó szerződés esetében; f) szerencsejáték-szerződés esetében.
 
A törvény további részletei megtekintése itt. ( http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=99900017.kor )
 
Adatkezelési információk
 
A www.bronzszobor.hu, mint adatkezelő, a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LIII. törvény előírásait maradéktalanul betartva fogja a Megrendelő adatait kezelni és nyilvántartani, valamint ezt csak abban a körben teszi, melyhez a Megrendelő kifejezett felhatalmazást adott. A regisztráció során tudomásunkra jutott személyes adatait semmilyen körülmények között nem tesszük - a Megrendelő kifejezett jóváhagyó hozzájárulása nélkül - más számára hozzáférhetővé, kivéve a jogszabályi kötelezés illetve a hatósági eljárás eseteit.
 
A www.bronzszobor.hu a Megrendelő által számára a megrendelés során, vagy azzal kapcsolatban megadott adatokat kizárólag a szerződés teljesítése és a létrejött szerződés feltételeinek bizonyítása érdekében kezeli, tárolja.
 
A www.bronzszobor.hu a mindenkori legmodernebb software és hardware eszközök alkalmazásával védi a Megrendelő által megadott adatokat, különösen a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés és sérülés ellen.
 
A www.bronzszobor.hu webáruházban leadott rendeléssel minden vásárló kijelenti, hogy elfogadja jelen üzletszabályzatot és tisztában van a rendelés menetével.